Levenscoaching werkwijze

Mijn werkgebied ligt in en rondom de gemeenten Zwolle, Deventer, Ommen en Hardenberg. Ik maak gebruik van diverse, maar bovenal unieke kantoorlocaties. In sommige gevallen bezoek ik je op je werk of thuis. Telefonische levenscoaching of Skype is ook een optie, bij voorkeur nadat we eerst 'live' een eerste bijeenkomst hebben gehad.

Inzicht in je onderzoeksvraag is een belangrijk vertrekpunt, wat speelt er nu precies. Misschien heb je deze vraag al duidelijk, in dat geval kunnen we direct aan de slag. Vervolgens brengen we in beeld wat je obstakels en uitdagingen zijn die jou beletten om te doen wat je graag wilt doen. De volgende stap is het maken van een plan van aanpak met acties die jou helpen je persoonlijke doelen te realiseren. Hiervoor zet ik verschillende werkvormen in: gesprekstechnieken, associatief werken, Logosynthese, lichaamsgerichte technieken, kunstzinnige werkvormen en natuurwerkvormen. Een traject duurt bij mij doorgaans 5-8 sessies van ca. 1,5 uur (of zolang nodig is).

Natuur, wandelen en coaching

Naast een werksessie binnen, werk ik ook graag buiten. In het bos, hei of park. In de vorm van wandel coaching of om gewoon weg te zijn uit de dagelijkse setting van tafel en stoel. Terwijl we een wandeling maken faciliteer ik het gesprek door te luisteren, prikkelen en confronteren. Ik zorg dat we op het pad blijven, of daag je uit een nieuw pad te vinden. Er zijn gebaande en ongebaande paden, omwegen en modderpoelen, net als het leven zelf. Door het ritmische lopen in de natuur, de buitenlucht, het niet elkaar continu in de ogen hoeven kijken ontstaat er ruimte en daarmee toegang tot helderheid en inzicht.

Ik wandel voornamelijk in het Reestdal, Vechtdal en op de Veluwe. We spreken dan af bij een horeca gelegenheid c.q. parkeerplaats. Vaak gaan we direct van start en sluiten af met een kopje thee.

Levenscoaching intensive

Een mogelijkheid dat zich uitstekend leent voor een consult gericht op levenscoaching is de verkorte en intensievere werkwijze. Hierbij werken we twee dagdelen van ieder drie uur intensief met elkaar, bij voorkeur ergens in de buitenruimte (bos, heide). Eventueel gevolgd met een afsluitende evaluatieve bijeenkomst.

Je kan zelf een locatie kiezen of gebruik maken van een van de bovengenoemde wandellocaties.

Contactadres: BuitenZin procesbegeleiding

Postadres:
Postbus 23
8000 AA  Zwolle

Tel: 06 55 80 30 66
E-mail: info@buitenzin.eu